Целулитът е често срещан проблем при голям процент от жените. Причината за неговата поява са разнообразни и могат да включват генетични, хормонални, възрастови фактори, начина ни на живот и други. Вредната храна и липсата на физическа активност също са основни причинители на портокаловата кожа.

В тази статия ще разгледаме какво точно е целулит, както и една от най-ефикасните процедури срещу него, а именно кавитацията.

Кавитация Здраве Красота Тяло karlton Electronics Code Health TV Какво представлява целулитът?

Целулитът представлява излишна мастна тъкан, която се натрупва неравномерно в даден участък от тялото ни. Най-често засегнатите зони са бедрата, седалището, ханша, корема, но се среща и в други участъци. Мастните клетки могат да увеличат многократно обема си, което създава изменения в структурата на подкожната тъкан и следователно се появява естетичен проблем – портокалова кожа на повърхността.

Въпреки че няма доказани причинители на целулита, гореизброените фактори, храната, заседналият начин на живот и прекомерният стрес несъмнено са от основните “виновници” за появата и влошаването му.

Затова и много жени се питат как точно да му повлияят и в резултат на това са се появили вариации на козметични процедури, масажи, апаратура и козметика, обещаващи положителни резултати. Различните причини за появата на целулит и индивидуалните характеристики на тялото ни правят почти невъзможно да се определи точно “лечение”, както и срок на прилагането му, за да възвърнем първоначалния вид на кожата ни. Със сигурност обаче, комбинацията от различните методи и изграждане на здравословен режим за следване ще помогнат за видимо подобрение. Освен това, правилната диета и ежедневната активност ще ни направят по-бодри и мотивирани.

Кавитация Здраве Красота Тяло karlton Electronics Code Health TV Кавитацията като решение срещу целулита

Кавитацията се е доказала като една от най-ефективните козметични процедури, която повлиява дори целулит от трета степен. Процедурата се извършва с помощта на ултразвук, достигащ точно до мастните клетки. Безвредни за организма честоти (в оптимални граници от 36 до 40 Khz) проникват в кожата и образуват мехурчета, които се пукат, разбивайки мастните натрупвания в зоната. Втечненото мастно съдържание се изхвърля от организма чрез лимфната и отделителната системи.

Терапиите с кавитация се прилагат най-често в областта на корема, ханша, сгъвките на ръцете, бедрата и междубедрието, областта под капачките на коленете и други. Извършват се по схема, в зависимост от използвания апарат за кавитация и желания за постигане резултат. Процедурите са безболезнени и няма странични ефекти.

Друг плюс на тази процедура е, че вече може да бъде извършвана в домашна среда, благодарение на създадените козметични уреди за тази цел. Така ще управлявате собственото си време и ще си спестите много разходи от скъпи процедури в козметичните центрове. Пример за такава апаратура е уредът за кавитация на Karlton Electronics, за който в интернет пространството може да намерите отлични мнения от клиенти, включително и от хора с професионален опит, използващи устройството в ежедневната си практика.

Кавитация Здраве Красота Тяло karlton Electronics Code Health TV Въпреки безопасността на технологията, важно е да споменем, че терапии с кавитация не се извършват по време на месечен цикъл, от бременни и кърмещи, от хора с чернодробни проблеми, остри инфекции и други. При наличие на едно от тези състояния, най-добре е да се консултирате с лекар преди започване на терапиите.

Ако желаете да се справите дългосрочно с целулита, си създайте здравословен хранителен режим, осигурявайте си достатъчно движение на ден и добавете процедурите с кавитация.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *