Канелата се извлича от кората на тропическо лаврово дърво. Определя се като „суперхрана“ и е подходяща при всякакъв вид диети. Тя съдържа фибри, витамин К, манган, калций и желязо. Не съдържа мазнини, протеин и въглехидрати. Може да се намери във вид на пръчица или фина пудра. Има няколко разновидности: цейлонска, касия, виетнамска и индонезийска. За родина на канелата се смята Шри Ланка. Добива се още в Китай, Египет, Индия, Ява, Южна Америка и Австралия.

 Смесена с мед и лимон, канелата укрепва имунната система. Помага срещу главоболие. Ако изпитвате болка или дискомфорт в зъб – намажете го с мед и канела. Доказано е, че тази комбинация облекчава болката, без да се налага да се приемат обезболяващи. Разбира се, няма да заличи проблема. Заради съдържанието на цинамалдехид  действа антивъзпалително. Канелата подобрява храносмилането, намалява холестерола и се използва като превенция срещу рака. Смята се, че действа много благоприятно за отслабване, защото забързва метаболизма. Тя се съдържа в повечето чайове. Всекидневният прием на канела намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. За повишаване на тонуса се препоръчва приемът на чаша топла вода с мед и канела, всяка сутрин. Канелата се препоръчва при бременните жени, като средство против гадене. Добре е да се приема в малки количества. Стимулира мозъчната функция и е мощен мултивитамин.

 Канелата може да се приема по различни начини – в кафето, в чай, в сладкиши, сладки, бонбони, в кисело мляко. Действията и в организма са чудотворни. Няма нищо по-добро от лечение с природни методи.

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *