Ползи от КАНЕЛАТА

От CodeHealth

Канелата се извлича от кората на тропическо лаврово дърво. Определя се като „суперхрана“ и е подходяща при всякакъв вид диети. Тя съдържа фибри, витамин К, манган, калций и желязо. Не съдържа мазнини, протеин и въглехидрати. Може да се намери във вид на пръчица или фина пудра. Има няколко разновидности: цейлонска, касия, виетнамска и индонезийска. За родина на канелата се смята Шри Ланка. Добива се още в Китай, Египет, Индия, Ява, Южна Америка и Австралия.

 Смесена с мед и лимон, канелата укрепва имунната система. Помага срещу главоболие. Ако изпитвате болка или дискомфорт в зъб – намажете го с мед и канела. Доказано е, че тази комбинация облекчава болката, без да се налага да се приемат обезболяващи. Разбира се, няма да заличи проблема. Заради съдържанието на цинамалдехид  действа антивъзпалително. Канелата подобрява храносмилането, намалява холестерола и се използва като превенция срещу рака. Смята се, че действа много благоприятно за отслабване, защото забързва метаболизма. Тя се съдържа в повечето чайове. Всекидневният прием на канела намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. За повишаване на тонуса се препоръчва приемът на чаша топла вода с мед и канела, всяка сутрин. Канелата се препоръчва при бременните жени, като средство против гадене. Добре е да се приема в малки количества. Стимулира мозъчната функция и е мощен мултивитамин.

 Канелата може да се приема по различни начини – в кафето, в чай, в сладкиши, сладки, бонбони, в кисело мляко. Действията и в организма са чудотворни. Няма нищо по-добро от лечение с природни методи.

Може да прочете още

Този уебсайт използва "бисквитки". Това се извършва с цел оптимална работа на сайта и събиране на информация за използването му от потребителите. Ние не събираме лични данни. Като изберете да приемете използването на "бисквитки", можем да компилираме статистика директно или чрез нашите партньори по време на Вашето посещение. За повече информация, вкл. как се откажете от използването на някои видове "бисквитки", моля, прочетете нашата Политика за бисквитките. Приемам Прочети още

Политика на бисквитки