В предишния епизод на “Семейно време” ви срещнахме с дулата Мирослава Филипова, а днес продължаваме темата за ролята на дулата, която оказва подкрепа на майката и след самото раждане. Професията  “постпартум дула”, която е широко разпространена на запад, не е толкова популярна у нас. Все още битува схващането, че следродилната грижа е някакъв лукс или проява на слабост, но всъщност тя е жизненонеобходима за всяка родилка. Защо жените се нуждаят от подкрепа по време на този период и какво включва тя, разбираме в студиото на мама Йоко от постпартум дулата, Надя Димитрова.

В рубриката “Семейно време препоръчва”, мама Йоко ни среща с водещата на рубриката “Красиви отвън и отвътре”, Дони Василева, която споделя полезни съвети за домашна грижа за всички бременни жени. 

В рубриката “Мама и татко и питат”, мама Йоко дава отговор на зрителски въпрос, предоставен от логопеда Боряна Мургина.

*Задавайте вашите въпроси в контактната форма на “Семейно време с мама Йоко, във Facebook групата “Здравето е въпрос на знание”, както и в Facebook страницата на мама Йоко. 

В “Дневникът на една бременна” мама Йоко ни пренася в своя емоционален свят, изпълнен, както с вълнения, така и с притеснения, относно протичането на втората и бременност. 

Гледайте “Семейно време с мама Йоко” всяка неделя от 11.00 ч. Само по Code Health TV, a ако сте пропуснали предишните епизоди, може да ги гледате тук.