codehealth-logonew
Даная

Преди дни, Даная е приета в “Пирогов”, след удар в главата в края на април.В болницата състоянието на момичето се влошава и изпада в мозъчна смърт. „Непосредствено след удара също потърсихме помощ, но нямаше индикации за нещо сериозно, кръвоизлив, оток или каквото и да е било”, обясни майка й.

След направен скенер, лекарите установяват хематом и приемат младото момиче в реанимация, за да я наблюдават. Според доц. Богдан Младенов нещата прогресират и състоянието и не се повлиява от медикаментите и се стига до мозъчна смърт.

„Дори нямаше нужда да ме убеждава. Това за мен е единствената частица, искрица, надежда и любов излязла от тази ужасна трагедия”, казва майката, която дарява органите на починалото си дете.

Бъбреците на Даная вече се трнасплантирани в Александровска болница. Реципиенти са 28-годишен мъж и жена на 71. А едно дете, на годините на Даная, ще вижда чрез нейните очи.

„Много искам някой да вижда света през нейните роговици. Тя беше вълшебна, няма такова 15-годишно, толкова е светла. Много любов имаше в нея”, казва майката.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *