Стани абонат

Създай своя акаунт още днес.

― РЕКЛАМА ―

Проблемите, свързани със суха носна лигавица

Интервю с проф. д-р Кристоф Райзер Какво представлява хроничният риносинуит и какви са основните му симптоми? Хроничният риносинуит е неприятно и често срещано заболяване. Пациентите изпитват...
HomeTop"Oт браздата до софрата" - представя рецепта на 200 години от сърцето...

„Oт браздата до софрата“ – представя рецепта на 200 години от сърцето на Родопите

И в този епизод на „От браздата до софрата“ гостуването на Мартин Трухчев в Ивайловград ще продължи. След разходката му в защитената местност „Дупката“ и „Царство на орхидеите“, водещият ще посети и Паскалевата къща, където го очаква среща с директорката на Историческия музей в града – Богдана Богданова.

Тук той ще има среща и с Красимира и Нели Георгиеви, майка и дъщеря, които ще му покажат как се готви ТраханА – една от най-старите местни рецепти на близо 200 години.

Малко по-късно, в търсене на кулинарни находки от Ивайловградския край, той ще се срещне и с Елена Апостолова, с която заедно ще приготвят ВАрио – ястие от село МандЪр, Мала Азия. Накрая във възстановената селска таханджийница на село ПлевУн Мартин Трухчев ще се запознае и с Мая Петкова.

Тя ще му покаже старата технология за производство на тахан от сусам, автентичната пещ и каменната мелница.

Гледайте „От браздата до софрата“! Пътувайте с вкус!