Българският бранд за диоптрични и слънчеви очила е сред най-желаните на пазара у нас. Освен за комфорта и стила на своите клиенти, KWIAT се грижат и за здравето им.

Още от първата си колекция моделите очила на KWIAT минават през специална антиалергична и антибактериална обработка. И както всяко нещо и този метод се развива в положителна насока, за да стигне до момента, в който се появява този антибактериален целулозен ацетатен лист. В неговата направа всъщност е заложена антибактериална защита.

Антибактериалният лист е голямо парче пластмаса, от която се изрязват отделните части на очилата. Антибактериалният целулозен ацетатен лист може да потисне или убие бактериите и дори вирусите върху него. Това е потискане на растежа на микробите и по този начин листът се запазва чист. Притежава високоефективни, широкоспектърни, дългосрочни антибактериални свойства.

Новата колекция на KWIAT се очаква през март 2021 и всяка пластмасова част по всеки един от моделите е направена именно от такъв антибактериален лист произведен от памук.