Млади българи създадоха първото по рода си приложение за спорт

С началото на новата година идва и нова възможност за реализация на обещанията за по-здравословен живот. Българската платформа MIA  вече е активна и предлага стотици тренировки по фитнес, йога, пилатес, стречинг, фитнес танци, както и сеанси по медитация, професионално заснети в България.

Първото приложение за спорт изцяло на български език помага на жените да бъдат по-здрави и балансирани, независимо къде се намират – от комфорта на своя дом, по време на ваканция, излет сред природата и др. Менюто в платформата и всички тренировки са изцяло на български език, което прави процеса още по-удобен и достъпен за всички жени и момичета, търсещи нови начини да бъдат активни и да се грижат за себе си.  Разнообразието от видове упражнения дава много възможности, както за дамите, които все още търсят най-подходящото за себе си физическо натоварване, така и за тези, които искат да разчупят навиците си и да експериментират.

Тренировките са степенувани по ниво на трудност, което позволява на начинаещите да направят своите първи стъпки в спорта, а на напредналите да поддържат нивото си и да се усъвършенстват. Програмите са изготвени от известни професионални треньори, сред които са Радослава Тодорова – Рори (фитнес), Мариана Манева (фитнес танци), Виктория Петрова (HIIT и фитнес) и много други.

Мотивацията на създателите на приложението, начело с Николета Балканска, е да се предостави среда, благодарение на която жените в България да са по-балансирани и уверени в себе си, по-здрави отвътре навън.

МIA помага на дамите да се грижат за цялостната си физическа форма, за да имат сили и енергия за удоволствията и предизвикателствата на живота. Част от най-популярните и активни български момичета вече споделят ежедневието си с MIA. Поли Недкова – актриса, водещ и влогър, споделя, че в периодите, когато не тренира, усеща физическа и емоционална липса. Според нея „тренировките се отразяват последно на тялото, а първо на ума и емоционалното състояние“. За актрисата и модел Саня Борисова, която е също и посланик на MIA, практикуването на йога е израз на грижа, както за физическото, така и за психичното здраве.

Започналата през 2020 година тенденция за спорт от вкъщи е устойчиво актуална, не само заради динамично променящия се пропускателен режим до спортните центрове, а и благодарение на времето, което се спестява от пътуване. Това е едно от най-високо ценените предимства от страна на майките, чиито графици са още по-плътно заети. Платформата за ефективни домашни тренировки  отстранява и ограничението от липсата на някой друг, на когото да се делегира грижата за децата през това време. Актрисата Радина Кърджилова и риалити звездата и инфлуенсър Красимира Цочева предпочитат MIA именно заради възможността да поддържат тонуса си, без да се лишават от време с децата си.

„Обичам да тренирам вкъщи, защото съм по-свободна – не съм зависима от време и мога повече да се доверявам на треньора, който ми показва упражненията“, споделя Радина. Актрисата смята, че жените трябва да бъдат една по-добра версия на себе си, за да се чувстват обичани, да бъдат желани и, когато се погледнат в огледалото, да си казват, че са единствени и неповторими.

Треньорите на MIA са водени от желанието да вдъхновят жените да поставят грижата за себе си на първо място и да отделят време за здравето на своите тяло, ум и дух. Разнообразието от видове тренировки, степен на трудност и наличието им на български език създават предпоставки за висока резултатност от комфорта на дома, без загуба на излишно време.

Всички тренировки могат да бъдат намерени на: miafit.bg с възможност за една седмица безплатно ползване. Последвайте MIA във Facebook, Instagram  и YouTube.

 

За допълнителна информация и контакти:

Пламена Господинова

Havas Sofia

Tel. +359 879 974 477

E-mail: plamena.gospodinova@havas.bg

 

 

 

Главен редактор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *