Много хора в последните години се запалиха по фитнес тренировките, но има и други, които намират времето прекарано в залата за натоварващо и неприятно изживяване.  Има и други начини, с които да съчетаете различни дейности, така че хем да свършите нещо полезно, хем да се раздвижите и поддържате добро здраве.

Видео игри

В модерното общество, в което се намираме, с все по-бърз технологичен напредък, можете да спортувате дори виртуално. Можете да клякате, боксирате, танцувате и да играете виртуален тенис, баскетбол и други спортове. В едно проучване хората, които ходят, тичат и се катерят на специална постелка по време на виртуална ролева игра, правят повече упражнения, отколкото ако бяха прекарали същото време на бягаща пътека. Като бонус, ако играете активни игри, вие развивате множество умения.

Домашни задължения

Искате ли да свършите две неща едновременно? Ще получите „умерена“ тренировка, ако измиете колата, пода, прозорците или почистете подовете. Това ще ви помогне да влезете в по-добра физическа форма, а чистата кола или къща може да подобри и вашето психическо благополучие.

Градинарство

Може да не мислите за това като за упражнение, но ако копаете, садите или подрязвате градината си за около 30  минути, ще получите прилична тренировка. И може дори да ви вкара в по-добро настроение. Ако нямате собствен парцел, помислете за градинката пред блока. Вероятно ще се отрази добре не само на визията на предблоковото пространство, но и на настроението на всички ваши съседи.

Секс

Изгаряте около 5 калории на минута, приблизително толкова, колкото при бърза разходка. Използвате приблизително същото количество кислород, както при кардиотренировка. Плюс това, изследванията показват, че това може да помогне за предотвратяване на сърдечни заболявания.

Танци

Може да бъде социално преживяване и да е много забавно, дори ако го правите сами. Може да тонизира мускулите ви и да укрепи сърцето и белите дробове. Това също може да повдигне настроението ви. Всичко, от което се нуждаете, е малко музика, за да стартирате вашия ритъм.

Направете тази среща в движение

Когато трябва да говорите с колега, направете кратка разходка по пътеката около офиса (или тротоара). Ще се раздвижите, и може също така да направи вашата среща по-креативна. Може да се получи, когато сте не повече от трима души. Повече от това може да затрудни наистина срещата и това да се ангажирате в разговора.

Присъединете се към екип

Какъвто и да е вашият интерес или ниво на умения, вероятно във вашия район има спортна лига, която ще грабне интереса ви. По-малко вероятно е да пропуснете среща, защото съотборниците ви ще разчитат на вас за тренировъчни сесии и игри. Сладкото напрежение от конкуренцията може да ви накара да забравите, че тренирате.

Спортове на открито

Ако обичате да сте навън, но не искате да се ангажирате с отбор, отидете в парка и се присъединете към някоя игра на открито: футбол, фрисби, баскетбол, волейбол или федербал.

Спортове на закрито

Не искате да се справяте с горещо или студено време? Можете да правите много „спортове на открито“ – като плуване, футбол и тенис – и на закрито.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *