МЗ създава специализиран съвет към министъра на здравеопазването, който ще бъде ангажиран със случаите на бременни и родилки с COVID-19

Ще бъде създаден специализиран съвет към министъра на здравеопазването, който да бъде ангажиран със случаите на бременни и родилки, при които е доказана коронавирусната инфекция. За това информира здравният министър проф. Ангелов при посещението си в Бургас.

„Бургас ще се справи със ситуацията, направена е организация на най-високо ниво, увеличаваме броя на леглата за пациенти с COVID-19 с около 100, в сравнение с предишната вълна на коронавирусната инфекция.“, заяви министърът.

Като тревожно той определи тежкото състояние на родилка с COVID-19 след спешно родоразрешение. Жената се е лекувала 10 дни в домашни условия, преди да бъде хоспитализирана. Случаят вече е консултиран с главния координатор на Експертния съвет по анестезиология и реанимация, съобщи още здравният министър.

По отношение на лечебните заведения в област Бургас – от Министерството на здравеопазването вече са предприети действия за бързото осигуряване на допълнителни флакони от лекарствения продукт ремдесивир, както и на още количества ваксини срещу COVID-19. От думите на проф. Ангелов стана ясно още, че няма забавяне в обслужването на сигнали от страна на ЦСМП-Бургас.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *