Медицинските сестри в Европа бяха отличени с наградата „Жените в Европа 2020“ в категорията „Жени в действие“ заради усилията им в борбата с коронавирус през 2020, съобщават от Euronews

“Във времена на пандемия от COVID-19 медицинските сестри осигуряваха експертна помощ 24/7 на своите пациенти и то при най-трудните и безпрецедентни обстоятелства, рискувайки собствения си живот и този на своите семейства”, каза Елизабет Адамс, президент на Европейската федерация на сестринските асоциации.

Наградата е връчена на Европейската федерация на сестринските асоциации, която представлява на 3 милиона медицински сестри в целия Европейския съюз.

Номинацията идва от Европейското женско лоби, по повод критичната роля и изключителна отдаденост на медицинските сестри по време на кризата с COVID-19.

Професионалисмът и отдадеността на медицинските сестри е от основно значение за спасяването на човешки животи, подкреата на пациенти при много тежки условия на труд, гласи номинацията.

„Това е голяма изненада и чест да получат тази престижна награда. Медицинските сестри рядко получават признание за своята отдаденост ”, сподели още Елизабет Адамс.

Главен редактор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *