Лаборатория „ГЕНИКА“ беше отличена за приноса си в развитието на корпоративната социална отговорност от списание Business Lady.

Наградата беше връчена на изпълнителния директор на лабораторията г-жа Кремена Месечкова на официална церемония по раздаването на ежегодните награди Business Lady 2021 на 9 юни. Високото отличие беше присъдено за усилията и активната политика на „ГЕНИКА“ за превенцията на женското здраве.

През 2020 година над 60 служители на компанията се включиха в проекти и инициативи, свързани с корпоративната социална отговорност. Екипът допринесе и подпомогна за обучението на мнозина корпорации как да научат персонала си на правилна превенция в здравен план. „Това са стъпките, които трябва да направим, за да имаме здрав, трудолюбив и всеотдаен персонал“, заяви г-жа Месечкова.

Основана през 2006 г., „ГЕНИКА“ е единствената в България специализирана лаборатория за извършване на молекулярно-генетични тестове. Екипът на лабораторията се ръководи от убеждението, че генетичната основа е ключова за диагностиката и профилактиката в редица медицински състояния. Насърчаването на превенцията на женското здраве е една от мисиите на „ГЕНИКА“.

Призовете на сп. „Business Lady“ се присъждат за десета поредна година. Домакин на официалната церемония беше IEC, който посрещна личности от бизнес средите, политиката, културата и др.

Източник: ABCnews.bg