ProLact преобръща представите за пробиотиците. Българската научноизследователска компания избухна на европейския пазар миналата година, пускайки изцяло иновативни пробиотични храни и хранителни добавки, базирани на технология за производство на космически храни.

През 1986 г. екип от учени създава уникална технология за международната космическа програма ИнтерКосмос, която използва пробиотичните бактерии Лактобацилус Булгарикус и Стрептококос Термофилус – те са в основата на традиционното българско кисело мляко. Вторият български астронавт Александър Александров за пръв път тества оригиналните пробиотични космически храни по време на своята мисия в Космоса.

В днешно време екипът на ProLact, сформиран от водещи български учени и новатори, многократно подобрява космическата технология. Благодарение на тях, днес всеки може да се възползва от невероятните здравни ползи на българските пробиотични космически храни.

С какво тези пробиотици са напълно уникални?

Иновативната технология за микроенкапсулиране! Екипът на ProLact успява да подпомогне пробиотичните бактерии сами да изградят защитна обвивка, която да ги предпазва от влиянието на средата и ниското Ph в стомаха. Повечето производители на пробиотици на пазара просто добавят милиарди бактерии, неспособни да оцелеят, дори докато се приберете вкъщи. Върховата биотехнология на ProLact гарантира максималната бионаличност на добрите ни малки приятели – пробиотичните бактерии, благодарение на напълно естествената микроенкапсулация.

Пробиотици за всеки проблем

ProLact произвежда пробиотични храни на прах, притежаващи напълно естествен карамелен вкус, благодарение на уникалната биотехнология  и пробиотични хранителни добавки в капсули, които съдържат всички есенциални аминокиселини. Двете пробиотични формули взаимно потенцират благоприятните си ефекти. Към някои тях се добавят различни полезни екстракти и естествени масла, за да помогнат всяка здравна нужда. Например, ProLact Antistress+ е обогатен с масло от лавандула и помага при тревожност и силен стрес. А ProLact Immuno е пробиотична храна, която съдържа напълно естествен лиофилизиран пчелен мед и подпомага имунитета. Освен това, ProLact произвежда пробиотици от козе мляко, подходящи за хора с алергия към краве млечен протеин. Пробиотиците, създадени от козе мляко съдържат много повече витамини и полезни аминокиселини.

Българските космически храни – отново в Космоса

ProLact е одобрен на първата фаза на конкурса Deep Space Food Challenge, организиран от NASA и Канадската космическа агенция (CSA). Те събират най-добрите технологии за производство на храни от цял свят, които ще се използват по време на полета до Луната и до Марс, чрез технологичната компания SpaceX на Илон Мъск. Българската компания ProLact впечатли космическите изследователи с неповторимите здравни ползи на своята биотехнология. Думите на Хипократ „Нека храната бъде Ви лек, а лекът – храна!“ са основното мото на ProLact. Точно затова ProLact предлага не просто храни, а здравословен комплекс, който съдържа всички необходими микро и макронутриенти. Заедно с това, българските космически храни ProLact адресират повечето здравословни проблеми в Космоса.

По време на полетите си, астронавтите се сблъскват с лошо храносмилане, заради липсата на гравитация, с което се борят милиардите живи полезни бактерии в ProLact. По време на мисиите си са изложени на силна космическа радиация, а технологията на космическите храни има експериментално доказан радиопротективен ефект. Симптоми на остеопороза и болката в ставите, бързо отшумяват, благодарение на високите нива на калций, фосфор, витамин D и витамин К в ProLact. Продължителните полети в дълбокия Космос дават своите отражения и върху сърдечно-съдовата система, а българските пробиотични космически храни имат своите благоприятни ефекти и върху нея!

Не всеки от нас ще лети в Космоса (засега), но благодарение на ProLact, всички ние можем да се възползваме от уникалните здравни ползи, които предлагат българските пробиотични космически храни!