Колко шоколад е полезно да ядем на ден?

От Editor

Шоколадът, най-вече черният шоколад, доказано е полезен за здравето, но колко точно да ядем и защо?

Сладкото изкушение, любимо на малки и големи, е полезно за сърцето, зрението и мозъка, но в определена доза.

От 30 до 50 грама – в масовите разфасовки, това е около 2 реда от блокчетата, а лекарите съветват той да е натурален и познат още като черен шоколад.

Много хора се притесняват от „побеляването“ на шоколада, когато престои дълго време. Истината е обаче, че това не е проблем за консумацията му. „Побеляването“ се получава при неправилно съхранение – дълго време в хладилник, сълго време на топло, разтопяване и после замразяване. Оптималната температура за съхранение на шоколад е 18-20 градуса.

 

Информация: 19 минути

Може да прочете още

Този уебсайт използва "бисквитки". Това се извършва с цел оптимална работа на сайта и събиране на информация за използването му от потребителите. Ние не събираме лични данни. Като изберете да приемете използването на "бисквитки", можем да компилираме статистика директно или чрез нашите партньори по време на Вашето посещение. За повече информация, вкл. как се откажете от използването на някои видове "бисквитки", моля, прочетете нашата Политика за бисквитките. Приемам Прочети още

Политика на бисквитки