По време на ваканция, през почивните дни или ако ни се налага да работим от вкъщи, се сещаме по-рядко да слагаме грим. Определено усещаме лицето си по-леко, но какво се случва с кожата ни, когато не носим грим?
Кожата ни изглежда по-млада, диша повече и й помагаме с подходяща козметика и храна да се детоксикира, ето и какви ще са промените ни, когато не използваме грим:

1. Когато нанасяме пудра, руж, хайлайтер и фон дьо тен, се натрупват в порите ни при всяко нанасяне. В комбинация със замърсяванията от околната среда и потенето, мръсотията върху лицето ни се натрупва и не само.че запушва нашите пори, но и те изглеждат по-големи. Колкото по-често си даваме почивка от нанасянето на грим, натрупаните замърсявания са значително по-малко и кожата ни изглежда по-гладка, а порите по-малки.

2. Повечето козметични продукти съдържат консерванти, които могат да причинят очни инфекции като конюнктивит, очни алергии, особено ако не следим кога е изтекъл срокът им на годност и не почистваме редовно четките, с които си нанасяме сенките. А това са именно молив за очи, очна линия, спирала, сенки и т.н.

3.Въпреки че гримът носи някои рискове за здравето и красотата на кожата, за предпочитане е да не излизаме без него, особено в слънчевите месеци. Вече редица фон дьо тени имат в основата си слънцезащитен фактор. За много дами това е единственият източник на слънцезащита, който използват върху лицето си, особено ако дневният им крем няма SPF или не нанасят преди грима специален продукт за лице с висока защита. Непоставянето на грим, дори на BB, CC кремове, които ни осигуряват някаква защита от слънчевите лъчи, може да увеличи риска от увреждане на кожата и  появата на пигментни петна.

4. Повечето жени отделят поне около 30 минути сутрин,за да нанесат своя грим върху лицето си,но би било хубаво да погледнем на кожата си по друг начин. Колко често се сещате да си направите хубава маска на лицето, без значение дали е домашна или закупена от аптечната мрежа? Трябва да се грижим повече за нашата кожа, да я детоксикираме по-често, правейки си 1-2 пъти седмично подхранваши маски за лице.

5.Някои гримове съдържат консерванти, които може да се окажат токсични за кожата ни. Върху четките ни за грим всекидневно се натрупват замърсявания, като мъртви кожни клетки, бактерии. Всички те, не само че не позволяват на кожата да диша и запушват порите ѝ, но могат да са предпоставка за възпалителни процеси. Черните точки са ни в повече, образуват се пъпки и може да се появи акне.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *