Всички знаем, че слънцето е жизнено важно за нашето съществуване. То има значение за основни метаболитни процеси (синтез и усвояване на витамин D), за основни психоемоционални състояния (контрол и баланс на настроението), за терапията на редица системни заболявания (напр. заболявания на опорно-двигателния апарат).

Хелиотерапията (лечението със слънце) е метод за лечение и подобряване на здравословното състояние чрез слънчеви бани с добре установена ефикасност при редица състояния.

От друга страна, и слънцето, както и всяка терапия трябва да се прилага в правилната доза и по правилния начин.

Балансът между полза и вреда, най-често се определя от степента на ограничаване на UVA и UVB лъчите, които причиняват фотостареене на кожата и кожни заболявания (алергии, дерматити, рак).

Когато избирате слънцезащитен продукт, погледнете извън рекламното послание и потърсете такъв, който да следва професионалните препоръки на дерматолозите, а не модните тенденции.

Полезният слънцезащитен крем:

  • Има висок фактор на защита от UVA и UVB лъчите: SPF 50 + (разбира се, ако условията позволяват можете да разчитате и на по-нисък фактор, но при летните почивки високият фактор е силно препоръчителен)
  • Е фотостабилен (ефектът му се задържа повече от два часа)

В последните години дерматолозите все повече акцентират не просто на степента ан слънцезащита, но и на наличието и силата на антиоскидантоно действие на продуктите.

Антиоксидантите пречат на проникването на инфрачервените лъчи, засилват естествените защитни механизми на кожата; тя е по-устойчива и по-подготвена срещу вредните въздействия.

Ето защо към добре известните условия за полезен слънцезащитен продукт, добавяме още едно:

  • Съдържание на антиоксидантни вещества

Слънцезащитният лосион SPF 50+ на Laboratorios BABÉ включва висок фактор +  антиоксиданти.  Новата формула представена като лек лосион, бързо се абсорбира и е много устойчива на вода. С матово покритие, без парабени, без алкохол, без минерални масла и дерматологично тестван.

В допълнение, ако имате чувствителната кожа, тя ще се нуждае от допълнителни грижи. За да си спестите притеснения, зачервявания, обриви, прилагайте слънцезащитен продукт специално създаден за чувствителна кожа.

Защита и комфорт ще намерите в нашия слънцезащитен спрей SPF 50+, особено препоръчителен за чувствителна кожа, със светли фототипове или непоносимост към слънцето.

За комбинирана, мазна или склонна към акне кожа, перфектният слънцезащитен крем ще бъде без масло и некомедогенен. Текстурата му не трябва да запушва порите. Тези условия испълнява слънцезащитният крем за лице SPF 50+ Dry Touch.

Нормалната и суха кожа ще намери идеалната защита и хидратация в слънцезащитния крем за лице SPF 50+ Light Texture, силно препоръчителен за предотвратяване появата на петна.

Ако сте от тези, които не издържат 10 минути на хавлията, технологията Wet Skin е създадена за вас.

Лесно и бързо нанасяне върху мокра кожа, тази формула гарантира същата защита, както когато се прилага на суха кожа.

Успокояващ ефект, матово покритие и състав, напълно съобразен с актуалните препоръки на дерматолозите, прави прозраченият слънцезащитен крем с мокра кожа SPF 50+ идеалният слънцезащитен крем за вас.

За контакти: z.petrova@medicalpoint.bg

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.