codehealth-logonew
Водещата на “Семейно време с мама Йоко” Йоана Паспаланова посети Александровска болница, за да се впише в Българския регистър за донори на стволови клетки.
Информация за регистъра:

Българският регистър за донори на костен мозък и периферни стволови клетки е член на Световния регистър (WMDA), в който са регистрирани повече от 39 милиона души от 55 страни.

Защо да се впишете:

Регистърът се нуждае непрекъснато от нови попълнения и актуализация. По-големият брой донори в регистъра увеличава възможностите за лечение на стотици пациенти от България и света с хематологични и други заболявания, за които трансплантацията е единственият шанс за живот.

Знаете ли, че:

От първата трансплантация на стволови клетки през 50-те години на миналия век досега над един милион пациенти са трансплантирани. Трансплантацията, използваща здрави клетки от донор или единица кръв от пъпна връв, може да бъде за някого единственият шанс за живот. Когато в семейството няма подходящ донор, неродственият донор, в което и кътче от света да се намира, може да се окаже най-подходящ за пациента. Световният регистър WMDA прави възможно сътрудничеството и глобалния обмен на нужната информация. В международен план това силно сътрудничество е помогнало на стотици хиляди пациенти.

Вашите стволови клетки могат да спасят човешки живот!

Може да впишете в Българския регистър за донори на стволови клетки като посетите клиниката по клинична имунология в сградата на Лабораторно-диагностичния блок на Александровска болница.Повече информация може да получите на:

Е-mail:

Последвайте фейсбук страницата на Българския регистър за донори на стволови клетки –  https://www.facebook.com/BulgarianBMDR/

Гледайте в репортажа как може да се впишете в регистъра и вие:

video
play-sharp-fill

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hide picture