Бременността е период, през който женското тяло претърпява много промени. Една от тези промени е появата на тези неестетични белези – стриите…

Но не се отчайвайте, има начини да се справим с тези белези!

Нека първо да разберем какво са всъщност стриите:

Стриите са белези, представляващи по-светли, бели или розовеещи, по кожата линии. Те се образуват в резултат на вътрешно разтягане на съединителната тъкан. Причина за появата на стрии обикновено е хормонален дисбаланс, много тънка кожа или влошена еластичност на кожата (поради липсата на колаген и еластин), което води до нацепването на кожната обвивка при бързото нарастване на корема с напредване на бременността.

 

На практика кожата ви не може да смогне да се разтяга със скоростта, с която се разтягат коремните мускули.

 

Най-често стриите се образуват по горната част на корема, но е възможно да се появят и по гърдите, бедрата или на други места. Трябва да знаете, че не всички бременни са застрашени от образуване на стрии. Съществува и индивидуално предразположение и наследствена обусловеност. Важна е и еластичността на кожата, върху която до някаква степен може да се влияе. 

Когато една жена забременее е хубаво да знае, че тя може да вземе мерки за да предотврати появата им или поне да намали тяхното количество.

Профилактичните процедури трябва да започнат още в самото начало на бременността, а в края и трябва да бъдат особено интензивни.

Важно е кожата ви да бъде винаги добре хидратирана!

Изберете продукт, подходящ за превенцията срещу стрии по време на бременност. Когато купувате такава козметика, задължително се уверете, че продуктът е подходящ за бременни. Нека бъде с натурални продукти, без изкуствени аромати, оцветители и парабени.

На нашия пазар има голямо разнообразие от продукти с доказани имена за бременни. Някои от тях са “ Здраве мама” , “Mustela” , “PALMER’S”, “ Maternea”, “ Bip-Oil”, “HIPP Mama”, “ Seba Med” и други.

Но ако трябва да бъдем обективни, според мен най-добрият “елексир” в справянето със стриите по време на бременост е мазането със свинска мас. Неслучайно, в далечното минало, много баби са мазали своите внучета с мас, за да не се подсича нежната им кожа. Свинската мас ще омекоти достатъчно кожата и ще увеличи еластичността й. Само ако кожата е достатъчно мека, тя ще може да устои на разтягането, което се получава по време на бременност. Затова бъдещи майки, доверете се на изпитаното и заложете на свинската мас. Третирайте кожата си с малко мас през няколко дни, за да може да не се получат тези нацепвания по кожата. Освен това, в свинската мас няма никакви добавки и химикали, които да ви вредят.

Свинската мас е напълно безобидна и дава задоволителни резултати.

 

Така можете да се насладите на бременността си без да се притеснявате за нищо!