Без значение от пола, всички ние се интересуваме как изглежда нашата кожа, защото тя е първото впечатление, което оставяме. Някои навици са основни, в грижите за кожата.  Това дори не е суетност, а е признак на добра лична хигиена и предпоставка за добро самочувствие и увереност. Чистата, здрава и красива кожа е доказателство и за доброто общо здравословно състояние.

Когато кожата е здрава, тя изглежда и красива. Изборът, който правите всеки ден – какво ядете, къде ходите, как се чувствате – влияят и върху начина, по който изглежда вашата кожа.

Практикувайте добри основни грижи за кожата

Ако наистина искате кожата ви да изглежда млада, започнете с най-важното:

  • Избягвайте слънцето.
  • Носете слънцезащитен крем с широк спектър на действие.
  • Не пушете.

Спете по гръб

Когато спите в определени позиции вечер, това води до „линии на сън“ – бръчки, които се гравират в горните слоеве на кожата и не избледняват, след като станете. Спането настрани води до бръчки по бузите и брадичката, докато сънят с лице надолу ви дава набраздено лице.

Яжте повече сьомга

Сьомгата е чудесен източник на протеин, един от градивните елементи на страхотната кожа. Също така има много омега-3 мастни киселини. Експерти казват, че есенциалните мастни киселини подхранват кожата и я поддържат здрава и млада, а това може да помогне за минимизиране на бръчките.

Не присвивайте очи – Вземете очила!

Всеки израз на лицето, който правите отново и отново, претоварва мускулите на лицето и прави канали под повърхността на кожата. В крайна сметка тези канали се превръщат в бръчки. Така че дръжте тези очи широко отворени: Носете очила за четене, ако имате нужда от тях. И използвайте слънчеви очила. Те могат да предпазят кожата около очите от увреждане от слънцето и да ви предпазят от мимически бръчки.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *