Инес Димитрова, която е позната на зрителите на Code Health TV, като ко-водещ на сутрешния блок Healthy Morning, вече ще води новото предаване в ефираHealthy Weekend.

Инес ще е лицето на новия уикенд блок, чиято премиера е тази събота 26 ноември, точно в 9 ч.
Повече за предаването, което стартира този уикенд ще разберем от Инес, която даде специално интеревю за сайта на Code Health.

  1. Как се роди идеята за Healthy Weekend и какво да очакват зрителите в новото предаване? 

 – Healthy Weekend е новият съботно-неделен сутрешен блок, посветен на здравословния начин на живот и не само. Зрителите ще имат възможност да започнат почивните си сутрини с нас и с полезната информация, която сме подготвили. Ще ги срещаме с хора на изкуството, ще даваме полезни рецепти за здравословни закуски и съвети как да се погрижим за себе си в домашни условия. 

  1. Какви гости и теми ще видим в бъдещите епизоди на Healthy Weekend? 

– Няма как да издам всичко, но ще загатна. Рубриките, които ще представя докосват всеки аспект на човешкото здраве, предимно менталното. Силата на медицината, подкрепена от вътрешна емоционална сигурност ни прави здрави. Healthy Weekend e повече от силен старт на деня, а какво ни е нужно през почивните дни, освен добро настроение и доза практично знание? 

  1. Кое е водещо за теб в създаването на съдържанието? 

-Идеологията на предаването следва мотото на Code Health TV – „Здравето е въпрос на знание”, а учейки, ние развиваме себе си! Предаването следва концепцията на делничния сутрешен блок Healthy Morning, като кани хора с експертиза, професионалисти, които да споделят знание. За мен няма особен смисъл в създаването на продукция, която не допринася и не задава въпроси. Много ми се иска зрителя да споделя, да иска и да пита. Предаването е отворено към зрителите. 

  1. Защо Code Health TV ? 

-Защото избирам здравето! Избирам да бъда тук и сега за себе си и хората, които обичам! Защото Code Health TV дава пример! Пътят към развитието на личността на всеки един от нас е нелек, но когато го открием – проглеждаме.Всеки има спадове и възходи, всеки преминава през трудности, важното е да успеем да вдигнем глава и да се погрижим. Грижата трябва да бъде осъзната и целенасочена, смея да твърдя, че Code Health TV се грижи за своите зрители, за тяхното, за нашето здраве! 

  1. Ти лично следваш ли някои от съветите на гостите в предаването, пробвала ли си рецепти? 

– Разбира се! Силно се вълнувам за всяка среща с моите гости, защото и аз се уча! За мен, всеки гост е пример! Пробвала съм рецепти, вдъхновявам се от страстта на всеки един човек, който, макар и за малко време, ме прави част от света си, от своята индивидуалност. Моя задача е да разкривам, предавам и създавам.Задачата на зрителя е да ни допусне и заедно да творим своите почивни дни с добро настроение, здравословната храна, красота и култура. 

  • 6. Каква е мисията и посланието на Healthy Weekend? 

Посланието на Healthy Weekend е : „Усмивката поражда усмивка, старанието поражда успехи, здравето е въпрос на грижа – а ние предоставяме знание за тази грижа.” Това, което избираме да гледаме е това, в което искаме да се превърнем! “ Силно се надявам, че със старта на Healthy Weekend ще провокираме повече хора да се усмихват. Гостите ми ще бъдат цветни, различни и вдъхновяващи. Какво би бил света, ако нямаме своята „муза“?  Искам да провокирам мечти, усмивки, желание за прогрес и промяна, все към по – добро. Света е многоцветна палитра, аз ще покажа любимите си  цветове! Смело бих обещала на зрителите, че ще получат много полезна информация, много позитивни емоции, много изкуство в онази част от деня, която осмисля останалата – сутринта! 

  1. Как се роди в теб интерес към здравословния начин на живот? 

Относно интереса ми към здравословния начин на живот, ще бъда искрена, защото ценя високо това качество в хората. Изпадайки в труден момент, навярно породен от дадена ситуация, единственият изход е излизането от зоната на комфорт. Преди обичах познатото, обичах тихите и спокойни води, но когато усетих, че ми става твърде „хладно“, реших да променя себе си.

Осъзнах, че единственото нещо, което притежавам е собственото ми тяло и от части моите мисли, които го изграждат. Тръгвайки по пътя на здравословния начин на живот, за който мога да напиша много, аз осъзнах, че е бъдеще! Светло, спокойно, но и динамично. Полагайки грижа, ние осъзнаваме стойността на собствените ни приоритети.

Трябва да имаш хигиена, освен на тялото си – но и такава на храненето, в избора на книгите, които четеш, хората с които общуваш, музиката, която слушаш, телевизионните програми, които гледаш. Хигиена дори на мислите си! Здрав дух, здраво тяло! Здравословния начин на живот е една много сложно устроена машина, която има прости правила, ако ги усвоиш, ще имаш по-добър живот. 

Днес се чувствам силна, уверена, усмихната и готова за „вълните“ на живота.