Ако в календара има дни в червено, които отбелязват празниците, то 25 ноември всяка година е белязан в черно. Всяка година на този ден, целият свят говори за едно единствено нещо – насилието над жени.

Това е проблем, който е игнориран, отричан, поставял е институции в безсилие, а жените стават жертви на страха и безпомощността си. Трудно е да застанеш пред света и на висок глас да заявиш, че макар и образована и интелигентна жена, с кариера, добра майка и съпруга… си попаднала в капана на злодея. Всяка година хиляди жени по света стават част от черната статистика на жертвите на домашно насилие. Болка, безсилие, страх и паника, са само част от нещата, с които тези създания се сблъскват, заключвайки вратата на дома си. Трудно е да преодолееш това, да намериш сили да се изправиш, да погледнеш насилника в очите и да кажеш край.

За болката, страха и ненаказаността ще разкаже Мария Касимова – Моасе, в студиото на Healthy lifestyle. Журналист, писател и най-вече човек с дълбока душевност, тя споделя най-съкровената си болка. Дали ще преживее и този ден, дали децата и няма да разберат за постоянния тормоз, докога може да се живее в страх и коя е капката, която прелива чашата и идва ли моментът, в който насиленият става насилник? Отговорите само по Code Health TV, в предаването Healthy lifestyle с Джуджи.

Главен редактор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *