При смяната на сезоните кожата има специфични нужди, които трябва да бъдат задоволени от по-специална грижа. Натуралните масла, съдържащи ценни мастни киселини, витамини, минерали и други биологично-активни вещества (сквален, фитостероли и тритерпени) са отличници в стимулирането на жизнените функции на кожата

След дълга употреба на едно и също масло или крем за лице е хубаво то да се смени, защото кожата привиква с него и то губи своята ефективност. Също както тялото, така и кожата ни се нуждае от разнообразна, сезонна „храна“.

Сезонните масла за лице представляват готови блендове от базови, етерични масла и екстракти, които помагат на кожата да се адаптира по-лесно към смяната на температурите и специфичните климатични условия на всеки сезон. Ползите за кожата да бъде подхранена с други съчетания от масла и активни съставки са много.

  • През пролетта те възвръщат тонуса на изтощената след зимата кожа и я подготвя за увеличеното слънцегреене.
  • През лятото запазват влагата в кожата и й помагат да придобие шоколадов тен.
  • През есента дават жизненост на изтощена от слънцето кожа и я подготвят за по-студените температури през зимата.
  • През зимата засилват естествените й защитни сили и дълготрайно овлажняват.

Подходящи са за всички възрасти и типове кожа, както и за ежедневна употреба сутрин и вечер. Сезонното масло за лице може да се въведе в рутинна грижа като първа стъпка след почистване на лицето. Нанася се до 2 капки, ако кожата е от смесен тип и до 4-5 капки, ако кожата е суха. Масажира се нежно с две ръце и се вдишват естествените аромати.

Пример за сезонно масло за лице е Пролетно подхранващо масло на Ikarov. То дава на всеки тип кожа съставките, от които се нуждае след ниските температури и студен вятър, за да възвърне тя своята жизненост.

  • Комбинацията от вложени базовите масла –арганово, слънчогледово (олеинов тип) и сафлорово, снабдява кожата с рядка форма на вит. Ф, има антиоксидантно действие, успокоява и дава необходимата хидратация в преходния сезон.
  • Специалното съчетание от етерични масла е съобразено с нуждите на кожата през пролетта. Маслото отиланг-иланг има заглаждащо бръчките действие, леко стяга и опъва кожата, като натурално средство за лифтинг без скалпел. Гераниевото масло усилва регенериращото действие на розовото масло и розовото абсолю. Маслото от нероли спомага за премахването на старите клетки и стимулира образуването на нови, а маслото от мандарина успокоява кожата. Маслото от лимонова трева действа антисептично и почистващо.
  • Активните съставки – розово масло и абсолю от българска органична Роза Дамасцена имат силно регенериращо действие върху клетките на кожата и спомагат за обновяването й. Действието им се усилва от гераниевото масло.
  • Натуралните антиоксиданти– екстракт от розмарин, витамини Е и С и растителен лецитин блокират действието на свободните радикали, забавяйки по този начин процесите на стареене и предпазвайки кожата от замърсяванията на градската околна среда.

Формулата възстановява хидро-липидния баланс, съживява тонуса на изтощената след зимата кожа, попива без да омазнява и подготвя за увеличеното слънцегреене.

Продължителността на употреба и количеството капки за нанасяне върху кожата зависят от индивидуалното усещане на всяка кожа. Препоръчително е да се прилага поне 2 месеца за по-голяма ефективност.