Доброто състояние на вътрешния ни свят предвещава и външна красота. През зимния сезон е необходимо да се полагат повече грижи за кожата и косата

Често пъти си задаваме въпроса: „Защо кожата на ръцете е толкова суха? Нормално ли е устните да се напукват? Каква е причината косата да хвърчи в посоки, за които дори не предполагаме? На какво се дължи щипещото усещане, зачервяванията и сухотата на лицето?“. Всички въпроси си имат обяснение.

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Грижата за нея често се пренебрегва. През студените месеци тя се пресушава и има нужда от хидратация и грижа, за да бъде нежна и здрава.

Сияйната кожа не е мит. Не е необходимо да се влагат много средства, за да се постигне този резултат. Най-важното правило е да се приема достатъчно количество вода. Този клиширан съвет присъства навсякъде и това не е случайно. Приемът на течности поддържа добрия pH баланс на кожата.

Здравословното хранене и пълноценния сън също са важна част от грижата за нас самите.

В ежедневната рутина, изборът на правилен почистваш продукт за лице е важен и задължителен. Той трябва да дава основата на нашата хидратация и да отмива насъбралата се мръсотия. През зимните месеци е важно да почистваме лицето си както сутрин, така и вечер. Продуктите, които се използват трябва да са подходящи за типа кожа, която имаме.

Хората над 25-годишна възраст е добре да използват дневен и нощен крем. За възрастовата група под 25 години е препоръчителна употребата на по-лека хидратация, защото кожата има по-голяма еластичност. Агресивните и тежки кремове може да запушат порите и да се стигне до нежелани ефекти. За тази възрастова група употребата на флуиди е по-подходяща. Те, разбира се, отново трябва да са съобразени с нуждите на конкретния вид кожа. Тяхната формула е по-олекотена, абсорбира се бързо и създава усещане за комфорт.

Приемът на витамин Е през смразяващи дни, дава много добри резултати. Той намалява появата на бръчки, засилва имунитета и поддържа кожата млада и стегната. Може да се набави от продукти, които има във всяка кухня. Консумирайки киви, спанак, бадеми, тиква, зехтин, си набавяме витамин Е.

Дискомфортът в устните през зимата е често срещан. Ексфолирането помага да се отървем от мъртвите клетки. Бърза, лесна и ефективна е комбинацията от зехтин и захар. Зехтинът хидратира устните по естествен начин и им придава красив и привлекателен вид.

Грапавите ръце са кошмар за хората, които са се наслаждавали на изминалото лято с копринена кожа и грациозни движения. Препоръчително е да имаме на бързо набиране крем, който да защитава и хидратира кожата в тази зона. През зимата не е добре ръцете да се мият с гореща вода, защото това може да доведе до раздразнения, щипещо усещане и зачервяване.

Красивата коса е много важна за представителната визитка. Тя трябва да бъде здрава, лъскава и подредена. Това може да се постигне с чудотворни продукти, които почти всеки има вкъщи. Комбинацията от мед, зехтин, ракия, хининова вода, кисело мляко и конски витамини, които се откриват във всяка аптека, правят чудеса. Веднъж месечно тези „бабини продукти“ дават гарантиран ефект.

Красотата може да се сравни с цветна градина, която ухае на любимите цветя. Какъв сезон ще бъде в тази градина, която олицетворява вътрешния ни свят, избираме сами. Огледалото всяка сутрин отразява климата и показва колко добри градинари сме. Усмихнатият и здрав образ е най-красивият, дори навън да се вихри буря.

Десислава Славова

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *