В днешно време съществуват множество методи за премахване на нежеланото окосмяване по лицето и тялото. Те се различават предимно по начина на премахване на косъма, използвана техника или консуматив и честота на извършване. Докато част от тях са болезнени и недълготрайни, други осигуряват комфорт и дългосрочни резултати.

Днес ще споделим с вас какво представлява лазерната епилация и ефективна ли е самата процедура.

 

Какво е лазерната епилация?

Лазерната епилация е иновативна и резултатна процедура за премахване на нежеланото окосмяване. В сравнение с повечето от останалите техники, тя е дългосрочно и безопасно решение, при което излъчваната светлинна енергия достига до космения фоликул, атакувайки неговия пигмент – меланин. Лазерният лъч е фокусиран изцяло върху меланиновия пигмент и не нанася щети на кожата.

Чрез излъчваните импулси, косменият фоликул се унищожава и се спира растежа на новия косъм. След определена серия от процедури, окосмяването става по-разредено и е достатъчно да се продължи само с поддържащи процедури, за запазване на постигнатия ефект.

Лазерната епилация може да се прилага върху почти всички зони от лицето и тялото, като е препоръчително да се избягват зони с татуировки и бенки. Подходяща е както за жени, така и за мъже.

 

Видове лазерна епилация

Лазерите се разграничават на 4 основни вида, в зависимост от дължината на вълната и тяхната ефективност:

 

  • Рубинов лазер (694nm) – това е най-старият по вид лазер, обхващащ малка площ и е подходящ предимно за светла кожа. С него могат да се третират тънки и фини косми.
  • Александритен лазер (755 nm) – един от най-разпространените видове, при който се обхващат по-големи площи. С него се постига бързина в процедурите и най-голям ефект оказва върху по-светли, тънки и фини косми.
  • Диоден лазер (808) nm – подходящ е за всички типове кожа и може да се прилага върху всички зони от тялото. Постига се висока ефективност при дебели и по-тъмни косми.
  • Nd:Yag лазер (1064nm) – подходящ е за по-тъмен тип кожа, всички типове. С него обикновено се извършват и други процедури като лазерно подмладяване, третиране на капиляри и други.

Ефективна ли е лазерната епилация?

За да получите дълготраен ефект от лазерната епилация, е необходимо да извършите препоръчителния брой процедури. Това зависи както от индивидуални фактори, така и от третираната зона. За да сте сигурни, че ще постигнете максимални резултати, ви препоръчваме да изберете професионален апарат за лазерна епилация. Независимо дали сте потребител или притежавате лазерно студио, качеството на апаратурата трябва да бъде на преден план.

При лазерната епилация страничните ефекти са рядкост, терапиите са безболезнени и безопасни. Ако изберете този метод за премахване на нежеланото окосмяване, несъмнено ще се наслаждавате на бързи и дългосрочни резултати.

Лазер Karlton

 

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One reply on “Ефективна ли е лазерната епилация?”