Храната, която консумираме всеки ден, може да навреди на здравето ни,както и да го подобри значително. Затова е важно как я избираме. Плодовете са важни за доброто ни здраве и днес ще ви запознаем с някои диви плодове, които спомагат за детокса на черния дроб. Освен ягоди, мирика, черница, каму каму, към менюто си може да добавим и следните плодове:

Малини – те са вкусен и отличен източник на полифенолни антиоксиданти. Консумацията им ни осигурява витамин С и елатинова киселина. Всички хранителни вещества в малините, спомагат за детоксикация на черния дроб.

Годжи бери – подобно на малините са богати на антиоксиданти, които могат да детоксикират черния дроб. Също така ни осигуряват витамин А.

Маки бери – това са малки лилави зрънца, които съдържат големи количества антиоксиданти, благоприятстващи за здравето на черния дроб, но и флавоноиди, за които е доказано,че намаляват риска от сърдечни заболявания.

Сини боровинки – съдържат полифенолни антиоксиданти, известни като антоцианин. Наред с детокс на черния дроб, антоцианините могат да намалят оксидативния стрес в организма, борейки се с вредното влияние на свободните радикали.

Акай бери – едни от най-богатите на антиоксиданти плодове, подходящи за детокс на черния дроб. Акай бери са и отличен източник на фибри, което благоприятства и хранослилането.

Червени боровинки – полезни са не само за здравето на пикочната система, но и за подобряване на чернодробната функция. Изключително богати са на витамин С и глутатион. Витамин С спомага за елиминиране на мастните отлагания в черния дроб, докато глутатионът ускорява процеса на детоксикация.