Снимка_д-р_Антон_Елкин
Д-р Антон Елкин е съдов хирург в Болница “Тракия”, той е един от първите, които оказват първа помощ на пострадалите при автобусната катастрофа при Стара Загора, съобщават българските медии

Д-р Елкин стигнал до мястото на катастрофата минути след инцидента. Той се е прибирал от Черноморието и веднага се притекъл на помощ. Според пожарникарите и медицинските екипи, които пристигат на мястото, неговата намеса е била от изключителна помощ.

Д-р Елкин завършва медицина през 2003 г. в Медицински Факултет- Стара Загора. Има придобита специалност по съдова хирургия. От 2011- Републикански консултант по специалността. През периода 2003-2013 лекар и асистент в Клиника по съдова хирургия към МФ, ТУ. От 2013г. лекар в отделение по съдова хирургия към МБАЛ “Св. Иван Рилски” Стара Загора. Редовен член на Българското Национално дружество по Съдова и Ендоваскуларна Хирургия и Ангиология, и на Европейското Дружество по Съдова хирургия.

По негови думи, към него се е присъединил и друг лекар, отново случайно пътуващ, но двамата не се познават. Двамата веднага започват преглед на пострадалите възрастни и деца, и след оценка на състоянието им изпращат по-тежко ранените първи към бърза помощ и транспортиране за близките болници. Двамата помагат изключително много за създаването на адекватна организация на мястото на инцидента, казват още от спасителните екипи.

“Не съм извършил никакво геройство, всеки лекар на мое място би постъпил така”, коментира д-р Антон Елкин. Много пътуващи също са спрели да помогнат с каквото могат.

 

Снимка: CredoWeb
Инфо: www.clinica.bg

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *