Финансовият директор на единствената българска здравна телевизия Code Health TV посети многопрофилната болница в Казанлък, за да присъства лично на дарението за детското отделение.


В
сяко добро дело носи отплата само по себе си!

Колкото и малко да е доброто, което правим е от значение и дава надежда и помага на този, които го получава. Много често забравяме да оценим малките неща, тези, които осмислят дните ни.

Животът ни е даден и трябва да го живеем, наше решение е как да го сторим!

Във време на трудна, пандемична обстановка, работата на медиците е тежка, стресираща и много отговорна. Силата и духа на лекарите са достойни за уважение.

В МБАЛ “Д-р Христо Стамболски” ЕООД, град Казанлък, работят хора, положили хипократова клетва да помагат на пациентите, независимо от условия, трудности и обстановка. Ние, като единствената здравна телевизия у нас, Code Health TV, сме съпричастни към всичко случващо се в здравните заведения у нас. Затова днес искаме да направим едно “малко добро”, което може да е голямо за този, който се нуждае. Даряваме 30 броя спални комплекти за деца и 10 броя спални комплекти за бебета, както и 10 броя компресорни инхалатори.

Единствената здравна телевизия в България – Code Health TV, дари инхалатори и пестелъчно бельо на детското отделение в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ – Казанлък. Дарението съдържа 30 броя спални комплекти за деца, 10 броя спални комплекти за бебета, както и 10 броя компресорни инхалатори. „Колкото и малко да е доброто, което правим, то е от значение и дава надежда и помага на този, който го получава. Много често забравяме да оценим малките неща, тези, които осмислят дните ни – каза Невена Сулева, финансов директор на Code Health TV при връчване на дарнието. – Във време на трудна, пандемична обстановка, работата на медиците е тежка, стресираща и много отговорна. Силата и духа на лекарите са достойни за уважение. В МБАЛ “Д-р Христо Стамболски” ЕООД, град Казанлък, работят хора, положили Хипократова клетва да помагат на пациентите, независимо от условия, трудности и обстановка. Ние от Code Health TV, единствената здравна телевизия у нас, сме съпричастни към всичко, случващо се в здравните заведения у нас. Затова днес правим едно “малко добро”, което може да е голямо за този, който се нуждае. Даряваме.“

Завеждащият педиатричното отделение на общинската болница в Казанлък д-р Стойко Стойков не скри изненадата си и не спести думите на благодарност към дарителите: „Точно това са неща, от които имаме най-голяма нужда – инхалатори и постелъчно бельо. Ще ги използваме буквално още днес. Това е страхотен жест, който значително ще улесни работата ни“, каза той. Д-р Стойков подчерта, че това е едно от най-големите детски отделения в България, през което годишно преминават между 1200 и 1600 деца. Отделението осъществява диагностика и активно лечение на заболявания от гастроентерологични и пулмологични профили на деца от 0 до 18 години. Разполага с кардиомонитори, инфузионни помпи, апарат за обдишване, нов персонален монитор с автономен пулсоксиметър. Екипът на Code Health TV, изказва специални благодарности към завеждащия отделението д-р Стойков за отдадеността, професионалното отношение и грижа към малките пациенти.

Тук можете да прочетете още по темата.

По думите на управителя на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ЕООД д-р Кети Маналова-Владкова, децата са особени пациенти, които се нуждаят от условия, близки до домашния уют. В отделението грижите за тях са на високо професионално ниво, както по отношение на диагностиката и лечението, така относно апаратурата и битовите условия. Тя благодари за дарителския жест, защото той ще допринесе още повече за подобряване на условията и възможностите за лечение на малките пациенти.

Отделението по Педиатрия на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски” ЕООД, град Казанлък е “оазис” за много деца, които трябва да бъдат лекувани и обгрижвани. Отделението осъществява диагностика и активно лечение на заболявания от гастроентерологични и пулмологични профили на деца от 0 до 18 години. Разполага с кардиомонитори, инфузионни помпи, инхалатори, апарат за обдишване и нов персонален монитор с автоновен пулсоксиметър.

Екипът на единствената здравна телевизия, Code Health TV, изказва специални благодарности към завеждащия отделението д-р Стойко Стойков за отдадеността, професионалната отношение и грижа към малките пациенти.

Code Health TV е медия, която дава възможност 24/7 да говорим на здравни теми с гости, авторски предавания и контент, съобразен със здравето на всеки един от нас. Спорт, балансирано хранене, психично здраве, консултации по медицински въпроси, съвети от лекари и терапевти, медитация и йога – всичко за един по-здравословен начин на живот ви очаква в ефира. 

Главен редактор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *