Всеки обича да похапва от вкусния плод, по всяко време и всички
знаем за полезните качества на този плод.
– избелва зъбите;
– помага при диети, заради ниския гликемичен индекс;
– ускорява подмладяването на кожата, заради богато
съдържание на витамин A, B, C, D;
– понижава кръвното налягане и високите нива на холестерола.
помага на имунната система, подпомага обмяната на веществата и
действа като филтър на бъбреците?!
За да се насладим изцяло, може да добавим канела или ванилия, а
лъжичка мед, ще даде финален завършек на тази експлозия за
сетивата.
– много често, когато консумираме плодове, обикновено белим
кората, а в нея се намират много от ценните съставки, така
наречените фитонутриенти;
– чаят от ябълка е много подходящо средство за регулиране на
метаболизма;
– за да подсилим имунната система, можем да се “доверим” на
вкусната и лека напитка;
– пектинът съдържащ се в ябълковия плод, е чудесно средство
за подобряване функцията на дебелото черво;
– ако често консумираме чай от ябълка, ще подобрим
състоянието на сърцето и дейността на мозъка;
Ябълката – най-фината мисъл на чувствата!