„Аз съм Божидара, на 9 години от Казанлък. Реших да отрежа косата си и да я даря на болно дете”, това е краткото послание, което направи 9-годишното момиче в навечерието на Рождество Христово.

До днес Божидара Илиева е била с дълга, гъста коса. Съвсем целенасочено тя избира да я дари преди Коледа за кампанията „Надеждата е красива” на казанлъшкия стилист Станимир Нанчев – Стенли. Малката дарителка със знаково име иска да донесе за празника радост и надежда на дете в нужда. И с новата прическа Божидара е изключително очарователна, а жестът й я прави още по-красива и одухотворена.

Инициативата на Стенли, стартирала на 8 март 2016 година, бързо се превърна в национална кампания, а една година по-късно тя обедини и децата. Десетки малки и по-големи момичета, а също и момчета, се включиха в кампанията на Станимир Нанчев и даряват косите си за изработване на перуки за свои връстници с онкологични заболявания.

Така благородната кауза обедини добри и милосърдни хора и хора, преживяващи тежки житейски моменти. И да покаже, че доброто съществува, само трябва да имаме очи да го видим и сърце, за да го направим. Като Стенли, който години наред инициира различни благотворителни кампании и заразява с ентусиазма си хиляди хора.