codehealth-logonew
бягане

Най-успешният маратон в подкрепа на хора с различни възможности ще се състои за 6-та поредна година на 27.05.2023 от 11:00 ч. – Старт – Финал Национален дворец на културата (НДК). За втора поредна година Code Health TV ще бъде медиен партньор на събитието и ще участва с отбор. 

Маратонът с кауза цели да мотивира и подкрепи хората с различни възможности. Всеки, записал се участник, е готов да бъде партньор с друг, който се нуждае от неговата помощ, за да финишират и надскочат себе си заедно. 

Регистрирайте се за маратона тук 

“Всички средства, натрупани от спонсорство, социална отговорност и благотворителна продажба на билети, ще отидат за реализирането на дейността на адаптирания ни кариерен хъб в кв. Лозенец и предоставянето на повече професионални възможности на хората с различни възможности”, споделя Йоана Колева, организатор и координатор на Run2Gether България. 

Посланиците на Run2Gether ежегодно нарастват. Спортистите, които се включват тази година са: Йордан Йовчев, Мануела Малеева, Ивет Горанова, Краси Георгиев, Биляна Йотовска, Сами Хосни и Мила Савова, Галина Николова, Милица Мирчева, Александър Сано, Ивайло Захариев, Луиза Григорова – Макариев, Виктория Григорова и Велизар Чернокожев, който ще е капитан на отбора на Code Health TV. 

Параатлетите и състезатели в количка са: Асен Божилов, Стефан Виет, Зоя Чавдарова, която е тенисист в количка, Антоан Божилов, параатлет, скок дължина. Отборът на БКХУ София Балкан, организацията Para Kids начело с основателя и Даниела Сардикова. 

Слънчевите спортисти от Федерацията за адаптирана физическа активност (ФАФА) отново ще тичат със своите треньори Слав Петков, Бойка Петкова и екипа на организацията. 

Основателят на фондация “С любов към теб”, Роксана Кирилова, ще бяга отново за отбора на единствената здравна телевизия. В него ще се включат още: д-р Десислава Воденичарова, общопрактикуващ лекар и маратонец, спечелила първо място на маратона К3 ULTRA през 2021 г., Божидара Пенчева, репортер и водещ на най-новото предаване в ефира “Пътят на промяната” и нейният партньор, волейболистът Велизар Чернокожев, както и част от екипа – Цветомир Цанов, Благовест Гунев, Станислав Иванов.

Припомняме ви репортажа на Code Health TV oт предходното издание през 2022 г.  

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *