codehealth-logonew
проф. Христо Цеков и д-р Асен Цеков хирургия

 

Светилото в родната медицина – проф. Христо Цеков и синът му – д-р Асен Цеков,  които са истински пример за приемственост в една от най-важните професии, са финалисти за осмото издание на Балканските медицински награди. Младият хирург доказа, че в България също може да има развитие за завършилите медицина, въпреки митовете, че дипломираните медици не остават в страната ни. 

д-р Асен Цеков

Златните статуетки за BALKAN MEDICAL AWARDS 2023 ще бъдат връчени на 5 май 2023  г. от 19  ч. в ОТО Event Room в хотел Санкт Петербург – Пловдив. 

Организатор на събитието е Global Leaders – платформата за доказани професионалисти в Балканския регион.

Проф. Христо Цеков е началник на Клиника по Неврохирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. Оперира в областта на детската неврохирургия, гръбначно-мозъчната и съдовата неврохирургия, травматологията, дегенеративни и други заболявания.
Проф. Цеков е завършил медицина в Медицински университет – София през 1972 г. Има две специалности – “Обща хирургия” и “Неврохирургия”. Специализирал е в Русия, Германия и Австрия.

проф. Христо Цеков

Д-р Асен Цеков се дипломира като магистър по Медицина през 2011 г., през 2014 г. – като магистър по здравен мениджмънт в Медицински университет – София.

Защитава специалност по неврохирургия през 2018 г., а през 2019 г. защитава успешно дисертационен труд в областта на вродените спинални деформации при деца на тема „Съвременни тенденции и възможности при лечението на Тетеред-корд синдром“ и придобива научната титла доктор.
От 2018 г. е носител на наградата Млад лекар на годината на Българската лекарска колегия и носител на наградата Млад лекар на годината на Аджибадем.

Снимки Личен Архив

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *