Българският отбор за атлети със синдром на Даун се отличи с цели 3 сребърни медала на Световното първенство! Дебютното участие за тима донесе на страната един медал в леката атлетика и два в плуването. Световните игри за хора със синдром на Даун се проведоха в италианския град Ферара от 4 до 11 октомври, съобщават от Uspelite.bg

В първото си участие в Световните игри за хора със синдром на Даун българският отбор успя да извоюва не един, а цели три отличия! Сред медалистите е Христослава Колева от Казанлък. Тя стана двукратна вицешампионка в плуването след блестящо представяне в дисциплините 25 м кроул и 25 м гръб. Хриси се състезава за федерация „Адаптивна физическа активност“ с председател Слав Петков, а в Казанлък нейн личен треньор е Теодора Петкова.

Третото сребро за България спечели Радена Ангелова на пистата за лека атлетика. Ради от София заслужи отличието си с отлично бягане в дисциплината на 400 м. Лекоатлетката финишира четвърта в състезанието на 200 м., а Боян Вандов завърши на 9-а позиция в тласкането на гюле.

Българските участници в Световните игри за хора със синдром на Даун бяха предвождани в престижното състезание от двамата си треньори – Слав Петков и Бойка Петкова. Пожелаваме им още много усмивки и медали в колекцията!

 

Снимка: Facebook