Боби Вълчев и приятели спечелиха сърцата на публиката с много импровизации и настроение

 

На 19.12.2021 г. в Sofia Live Club се проведе благотворителен коледен джаз концерт, организиран от музиканта Боби Вълчев, в подкрепа на дете, страдащо от детска церебрална парализа. Събраните средства от закупените билети и благотворителната кутия, са на стойност 3 100 лв. и ще бъдат дарени за лечението на Ники, който страда от тежкото заболяване от ранна детска възраст. Дълги години неговото лечение се провежда в България, както и в страни зад граница, когато семейството събере необходимата сума. Събраните средства са за рехабилитация на Ники през юли месец 2022 г. на стойност 6 000 евро.

Организатор на благотворителния коледен концерт бе българският джаз изпълнител “Боби Вълчев”, участник в последния сезон на “България търси талант”. От дълги години, българинът живее в далечен Дубай, където освен успешна музикална кариера, той развива и уменията си като преподавател в дубайска музикална школа за деца. Сред учениците на джазменът има и деца страдащи от аутизъм, на които Боби Вълчев успява да помогне чрез творчеството и музиката си.

Общата му страст, обединяваща любовта към джаз музиката и децата, създава идеята за благотворителния коледен джаз концерт “Боби Вълчев и приятели.” На една сцена, джазменът събра деца таланти, съпричастни и готови да помогнат на друго дете, както и други родни звезди.

Формация “Палячи” откриха спектакъла със светлинно шоу, а след тях Мерт Демерджиев представи авторска виртуозна композиция на пиано. След него на сцената застана Жени Кринчева, която е носител на над 150 награди от международни конкурси, представи свои песни, една, от които бе “Поколения”, с която спечели първо място на международния конкурс “Златни Искри” 2021г. Формация “Палячи” отново завладяха публиката с красиво огнено шоу, което разгорещи обстановката и предаде още повече настроение на гостите. На сцената се появи и самият той – Боби Вълчев, заедно с тромпетиста Мишо Йосифов, басиста Димитър Сираков, барабаниста Стю Иванов. С настроение и свежа програма зарадваха присъстващите с коледни песни с джаз аранжимент, както и на вечни класики от жанра. Част от невероятния спектакъл бяха Крисия Тодорова и братята Хасан и Ибрахим Игнатови. Те изпълниха едни от любимите на всички български песни “Една българска роза”, “Моя страна, моя България”, както и “Планетата на децата”, с която Крисия спечели второ място през 2014 година на конкурса “Детска евровизия”.Хасан и Ибрахим представиха свое авторско произведение на пиано, посветено на тяхната майка, както и композиция на 4 ръце. Грандиозният спектакъл завърши с изпълнение на Боби Вълчев и тромпетиста Мишо Йосифов, басиста Димитър Сираков, барабаниста Стю Иванов.

 

За да бъде факт лечението на Ники в Полша през 2022 година, трябва да се събере остатъкът от сумата, който е 8 000 лв.

 

Дарителска банкова сметка: 

BG22UNCR70001522564636

Титуляр: Никола Сашев Димитров

BIC (SWIFT): UNCRBGSF

PayPal: za_da_ima_detstvo@abv.bg

https://www.playpal.me/zadaimadetstvo