codehealth-logonew

Проблемната кожа е кошмар за много хора. Акнето е все по-често заболяване на кожата на лицето. В последните години стана „модерно“. То може да бъде причинено от замърсяване във въздуха, водата, стрес, нездравословно хранене, хормонални проблеми, наследствени черти и най-вече – неправилна грижа за кожата с продукти, които я погубват и запушват порите.

Акнетичната кожа може да се появи от началото на пубертета. Ако не се лекува по правилния начин, състоянието ѝ може да се влоши.

Има случаи, в които акнето се проявява след 30-годишна възраст. Основната причина е употребата на неправилна козметична линия продукти.

Маркетинговата стратегия на всеки продукт е направена, за да го популяризира и продава. Суперлативите по адрес на крем за лицето, не важат за всеки тип кожа. Цената не определя ефективността. Често пъти най-простите съставки могат да постигнат блестящи резултати.

Има много типове кожа и няма как да се напише вълшебна рецепта, която да излекува всички. Появата на зачервявания, раздразнения и така “любимите” на всички пъпки, си има обяснение. Те се пренасят по лимфните възли и за много кратко време може да се разпространят по цялото лице.

Акнето е присъщо за по-мазния тип кожа. Има случаи, в които се появява при суха кожа и е още по-неприятно. За да не се разпространява, трябва лицето да се пресушава. Не е комфортно, но е първа стъпка от лечението. Влажната среда и високата хидратация са предпоставки за разпространяването на акнето. Кожата на лицето се приспособява спрямо хидратацията, която ѝ се дава.

Неприятното усещане на сухота след време изчезва и се превръща в комфорт. Думата „крем“ е забранена при хората до 25-годишна възраст, защото тяхната кожа няма нужда от агресивната хидратация, каквато кремовете предлагат.

Проблемната кожа се среща и при двата пола. Жените допринасят с използването на гримове, които запушват порите. Продуктите, които съдържат олио са най-големият враг на кожата. Не се препоръчва употребата на пудра, хайлайтър и бронзант. Тези продукти запечатват подкожните пъпки и ги правят много по-трудни за отстраняване. Добре е фон дьо тенът да бъде :”oil-free”.

Газираните напитки, продуктите с високо съдържание на захар също вредят на кожата. Приемът на сок от целина е здравословен и помага за изчистването на кожата.

Намирането да добър дерматолог е трудно, но те все още съществуват. Тяхната помощ е много важна. Правилното диагностициране на типа кожа е задължително. За да подложим лицето си на процедури, трябва да сме запознати и информирани с това, което ни предстои и да имаме доверие на дерматолога.

Най-ефективният метод за ексцезиране на мастни и гнойни кисти е процедура по почистване на лицето. Белезите от акне могат да се заличат за 2 месеца.

Почистването на кожата не е приятна процедура, но е много ефективна. На всеки 28 дни кожата се регенерира. С течение на времето и свеждайки до минимум продуктите, които използваме, кожата ще започна драстично да се подобрява. Тази процедура трябва да се прави няколко пъти в годината. След нея кожата е раздразнена, зачервена и на рани, но в последствие те минават. Лицето е чисто, здраво, меко, сияйно и без белези.

Преди да се избърза с приемът на антибиотици е добре да се започне с външно лечение.

Благосъстоянието на кожата създава усещане за комфорт и здравина. Всеки проблем има решение. Навременните мерки ще ни спестят много главоболия. Най-важно е откриването на правното решение за точния тип кожа.

Главен редактор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *