След 40-те започват да се забелязват редица промени в тялото. Хормоните започват да намаляват, може да настъпи загуба на мускулна маса, както и липса на енергия.

Въпреки че не можем да спрем стареенето, може да променим начина си на живот, за да сме здрави през по-късните етапи от живота.

Вижте няколко съвета, които ще ви помогнат да запазите добро здраве:

Поддържайте лична си хигиена – Всеки човек, млад и стар, трябва да приоритизира грижите за себе си. Това не само прави мъжа да изглежда по-млад, но също така помага за избягване на болести и инфекции .Употребата на хидратиращи продукти за кожа и коса  за мъже е изключително необходима.

Стресът може да окаже сериозно влияние върху здравето, както психически, така и физически. С напредването на възрастта е важно да намерите начини да управлявате стреса си и да го държите под контрол. Това може да включва неща като медитация, йога или просто отделяйте малко време за себе си всеки ден, за да се отпуснете.

Не пренебрегвайте съня– спете поне 7-8 часа всяка нощ. Липсата на достатъчно почивка може да доведе до умора, раздразнителност и редица други проблеми.

Годишните кръвни изследвания могат да разкрият дали нивата на свободния и общия тестостерон са ниски. Свързаните с възрастта спадове в тестостерона, първоначално може и да не причиняват симптоми, така че може да не разберете, че нивата на тестостерон са ниски.

При мъжете ниските нива на тестостерон могат да бъдат свързани с:

– Загуба на костна минерална маса

– Загуба на сила и мускулна маса

– Еректилна дисфункция

– Намалено либидо

– Депресия

– Деменция

– Затлъстяване

– Диабет тип II

–Сърдечно-съдови заболявания

Правете упражнения за разтягане на мускулите. Доказано е, че редовното разтягане осигурява следните предимства:

– Баланс

– Подобрен обхват на движение

– Предотвратяване на наранявания

Поддържайте здравословно тегло -Затластяването повишава риска от диабет тип II, хипертония и сърдечно-съдови заболявания. Наднорменото тегло може да доведе до множество други проблеми като остеоартрит, подагра, сънна апнея, болест на Алцхаймер и няколко форми на рак. Влошаването здравето от затлъстяване е най-добрия мотив да отслабнете. Индексът на телесна маса и обиколката на талията могат да ви помогнат да определите дали сте с наднормено тегло. Здравословното телесно тегло може да се определи с помощта на калкулатор на BMI (телесна маса).

Погрижете се за себе си сега, за да сте здрави утре.